Shopping Cart

Mobiele airco raamafdichting

Mobiele airco raamafdichting

Airdayss

Mobiele airco raamafdichting

Elke mobiele airco met een slang moet worden geventileerd. Oftewel de warme lucht en het vocht die de mobiele airco creëert tijdens het koelen van de ruimte dient afgevoerd te worden. Dit kan via een opening in een raam of deur. Om een opening af te dichten, is een handige mobiele airco raamafdichting de juiste oplossing.

Effectiviteit van een airco raamafdichting

Het feit is dat een mobiele airconditioner minder effectief zal zijn als de raam- of deuropening niet wordt afgedicht. Zonder de mobiele airco raamdoorvoer raamafdichting wordt de ruimte in feite gekoeld met een open raam of deur. Dat zal de effectiviteit van de mobiele airco met maar liefst 78% doen verminderen. Dit kan heel eenvoudig dankzij de raamafdichtingskit van een mobiele airco. Deze kit kan heel eenvoudig tussen een raam of deur geplaatst worden met als doel een luchtsluis te creëren tussen de te koelen ruimte en de warme buitenlucht. 

Mobiele airco merk: AIRDAYSS

Airdayss levert een gratis raam afdichtingskit

Een mobiele airco met slang van Airdayss is standaard voorzien van een raamafdichtingskit. Deze is geschikt voor schuifdeuren en schuiframen.

Voordelen van de raamafdichtingsset van Airdayss

 • Geschikt voor schuiframen en schuifdeuren
 • Eenvoudig in hoogte afstelbaar voor ieder type schuifraam en schuifdeur
 • Verbeterd de werking van de mobiele airco, aangezien er geen lucht/tocht van buiten
  meer binnenkomt, werkt de mobiele airco veel efficiënter
 • Maak het mogelijk om de warmte af te voeren uit de te koelen ruimte zonder dat er weer nieuwe warme lucht de ruimte instroomt
 • Eenvoudig te monteren en demonteren.
 • Alle bestellingen worden GRATIS verzonden.
 • Gratis ruilen en retourneren
 • Voor 17:00 besteld? Dezelfde werkdag verstuurd.


Bestel direct een mobiele airco met raam afdichtingskit van Airdayss

mobiele airco met raamafdichting
mobiele airco raamafdichtingskit

 • Luxe mobiele airconditioners

De mobiele airco’s zijn voorzien van een soft-touch bedieningspaneel en luxe PCB-display aan de bovenzijde.

 • Voordelig in aanschaf

Mobiele-airco.nl bied één van de laagste prijzen in de Europese markt van mobiele airco’s.

 • Vandaag besteld? Morgen in huis!

Vandaag besteld = Morgen in huis bij Mobiele-airco.nl. 

mobiele airco met raamafdichtingskit kopen

ONTDEK ONZE AIRDAYSS MOBIELE AIRCO’S

Mobiele airco’s met slang en afdichtingskit

Mobiele-airco.nl beschikt over vier verschillende type mobiele airco’s. Alle types worden geleverd met een gratis afdichtingsset van Airdayss. Airdays type 1 beschikt over 5000 BTU, de Airdays Type 2 7000 BTU, Airdays Type 3 9000 BTU en de Airdays Type 4 over 12000 BTU. Het aantal BTU geeft aan hoe effectief de airco is om de ruimte te koelen.

Werking van de raamafdichtingsset

Hoe werkt de raamafdichting voor een mobiele airco?

Deze set bestaat uit een slangkoppeling welke aan de afvoerslang gekoppeld kan worden. De slangkoppeling waar de afvoerslang aan verbonden is, kan vervolgens op de luchtafvoer van de mobiele airco gekoppeld worden. Het uiteinde van de afvoerslang met slangkoppeling kan dan vervolgens op de raamafdichting aangesloten worden. Alvorens dient de raamafdichtingsset tussen het geopende schuifraam of de geopende schuifdeur en de zijkant van het kozijn geplaatst te worden. Deze raamafdichtingsset is in hoogte verstelbaar afhankelijk van de hoogte van het raam of de deur. Zodra de raamafdichtingsset geplaatst is en er alleen nog lucht via het gat in de raamafdichtingsset naar binnen of buiten loopt, betekent dit dat de te koelen ruimte goed geïsoleerd is.

Immers, mocht er warme buitenlucht de te koelen ruimte instromen, gaat dit ten kosten van de efficiëntie van de mobiele airco. De laatste stap is het aansluiten van de afvoerslang met slangkoppeling op de raamafdichtingsset welke tussen het raam of de schuifdeur geplaatst is. Hierdoor wordt er een gesloten circuit gecreëerd tussen de buitenlucht en de te koelen ruimte zonder dat er onnodig warme buitenlucht de te koelen ruimte instroomt. Dankzij dit systeem blaast de mobiele airco de warme afvoerlucht en het vocht vanuit de mobiele airco via de afvoerslang en de raamafdichtingsset naar buiten zonder dat de te koelen ruimte hier hinder van ondervindt. Koele lucht blijft binnen en warme lucht blijft buiten, oftewel effectief koelen!

 • Alle bestellingen worden gratis verzonden
 • Gratis ruilen en retourneren
 • Voor 17:00 besteld? Dezelfde werkdag verstuurd.


Bestel direct een mobiele airco met bijpassende raamafdichtingsset

Alle informatie rondom een mobiele airco met afdichtingsset

Veelgestelde vragen

Waar moet ik opletten bij het kopen van een raamafdichtingsset?

Belangrijk om te weten is dat niet iedere type raamafdichting bij elke raam of deur past. Om deze reden is het noodzakelijk om goed te begrijpen wat voor type raamafdichting er geschikt is voor de te koelen ruimte. Er zijn namelijk verschillende soorten ramen waaronder een kantelraam, kiepraam, draairaam, staande raam. Dit geldt tevens voor deuren welke over het algemeen via een scharnier opendraaien. Al met al bestaan er nogal wat verschillende raam en deursystemen. 

Lees daarom vooraf goed de beschrijving en de specificaties van de mobiele airco door voordat je tot aankoop overgaat. Let bijvoorbeeld op de minimale en maximale afmetingen die een raam behoort te hebben, de grootte van de slang (diameter) en daarnaast hoeveel slangen er op een raamafdichtingsset gemonteerd kunnen worden. Meet het raam of de deur op voordat er een raamafdichtingsset wordt aangeschaft. 

Hoe werkt een mobiele airco met slang?

Een mobiele airco heeft de functie om de warme lucht en eventueel vocht af te voeren. Deze warme lucht wordt vervolgens naar een warmtewisselaar met koelvloeistof geleid. Deze koelvloeistof onttrekt de warmte uit de lucht, waarna de (nu koude) lucht weer de kamer in wordt geblazen. De koelvloeistof is inmiddels verdampt en de warme lucht wordt via de afvoerslang – door het raam of de dakdoorvoer – naar buiten geblazen.

De mobiele airco met slang naar buiten kan tot 10 graden kouder de ruimte afkoelen. Indien de warme lucht wederom in de te koelen ruimte geblazen wordt of indien de ruimte niet goed afgesloten is van de warme buitenlucht zal de airco minder efficiënt werken. Het is belangrijk dat de mobiele airco binnen 1 of 2 meter van het raam afstaat, doordat de slang meestal maximaal 2,5 meter is.

Waarmee rekening houden bij het kopen van een mobiele airco met een slang?

Het is handig om te achterhalen hoe sterk de mobiele airco dient te wezen om de gewenste ruimte voldoende te kunnen koelen of verwarmen. Het aantal BTU’s van een mobiele airconditioning geeft aan hoe krachtig het apparaat is. Hoe hoger het aantal BTU’s, des te groter de ruimte mag zijn en sneller het apparaat de ruimte kan verkoelen. 

Hoeveel koelvermogen (BTU) heb je nodig?

Koelvermogen wordt meestal beschreven in KW (Kilowatt) of BTU (British Termal Unit), en geeft aan hoe effectief de airco is in het koelen van je ruimte. Naast de technische specificaties is het ook belangrijk om te weten hoe goed je ruimte is geïsoleerd, of je veel grote enkel/dubbel glas ramen hebt, en of er veel elektronische apparaten zijn die mogelijk nog meer hitte creëren.

Om te beslissen hoeveel koelvermogen je nodig hebt is het belangrijk om te weten hoeveel kubieke meter de ruimte is die je wilt afkoelen. Om dit eenvoudig te berekenen kan je het aantal vierkante meter keer 2,3 of 2,5 doen, afhankelijk van de hoogte van je plafond.

Heb je het aantal kubieke meter berekend, dan kan je dit converteren naar de airco eenheid: BTU. Hier zit een ingewikkelde formule achter, maar voor een redelijk geïsoleerde kamer kan je de vuistregel aanhouden: Het aantal kubieke meter * 136 = BTU.

Hoe lang dient de lengte van de slang te zijn?

De mobiele airco is voorzien van een slang om de warme lucht af te voeren. Het apparaat is berekend om deze lucht te verplaatsen tot een bepaald niveau. Om dit mogelijk te maken voor de mobiele airco dient er rekening gehouden worden met de lengte van de slang. De airco kan niet sneller of meer lucht afvoeren dan waar deze op berekend is. De lengte van de mobiele airco met lange slang varieert per type en merk. Over het algemeen zijn deze afvoer of uitlaatslangen 1,5 tot 2 meter lang. De slangen zijn gemaakt van speciaal temperatuurbestendig kunststof versterkt met metalen ringen. 

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een mobiele airco?

De 4 belangrijkste eigenschappen van een mobiele airco zijn: geluidsniveau (dB),  prijs, energieklasse en het koelvermogen (BTU). Randzaken zijn: timerfunctie, met afstandsbediening, slaapmodus, raamafdichting en is er een besturing via app mogelijk ja of nee.